Bandenspanning aanhanger

Net zoals bij uw auto moet u er ook voor zorgen dat de bandenspanning aanhanger op peil is

De banden van uw aanhanger zorgen ervoor dat er een stevige grip is met het wegdek. Indien de spanning te laag of te hoog is kunnen er vervelende ongelukken ontstaan. Met de juiste bandenspanning aanhanger kunt u beter remmen en gaat u minder slingeren op de weg. Wat de juiste bandenspanning aanhanger is, hangt af van de aanhangwagen die u bezit. In het instructieboekje van de aanhanger staat de juiste spanning vermeld.

Bandenspanning

Indien u niet de juiste bandenspanning aanhanger gebruikt, slijten de banden veel meer en de kans op een klapband neemt toe. De meeste aanhangwagens staan inde winter binnen gestald en moeten voor gebruik weer de juiste bandenspanning krijgen. Op de band van de aanhanger zijn vaak opschriften waarui u kunt opmaken welke band er onder de aanhanger zit. Zo kunt u samen met het instructieboekje van de aanhanger de banden de juiste spanning geven. Indien u een zware lading op de aanhanger heeft, is het raadzaam om de bandenspanning aanhanger daarop aan te passen. U rijdt dan stukken veiliger.

Juiste bandenspanning

Indien u goed zorg draagt voor de banden aanhanger, dan zal u dat voordeel opleveren. De banden slijten minder en ook het benzineverbruik zal dalen met de juiste spanning aanhanger.